blog

Met een aai muziek maken!


Het Momentum vindt de KozieWe en de KozieMe ook prachtige voorbeelden die kunnen worden ingezet voor meer geluksmomenten voor mensen met dementie!

Hoe werkt het?
Kozie is ontstaan uit het kunstproject Tactile Orchestra van Kunstlab Arnhem en Studio Roos Meerman. Een project waarin smart textile techologie wordt gebruikt om een gezamenlijke muzikale ervaring te maken. Zo ontstond Tactile Orchestra: een zacht wandobject dat reageert op aanraking. Bij iedere aanraking weerklinkt een instrument en als meerdere mensen het wandobject aaien, klinkt uiteindelijk het geluid van een heel strijkorkest.

KozieWe
Tactile Orchesta vormde de basis voor KozieWe. Een andere materiaalkeuze, andere kleuren en andere geluiden resulteerden in een aangepast wandobject dat is ontwikkeld ter stimulatie van zintuiglijke ervaringen.

Samen of alleen genieten
Inmiddels wordt KozieWe ingezet in zorginstellingen waar onder andere mensen met dementie verblijven. Vanuit het wandobject is het kussen KozieMe geïntroduceerd om het idee van het wandobject draagbaar en individueel toegankelijk te maken.

Lees verder op

https://kozie.com

deel dit