Bijzondere activiteit

Smaakvolle zomeractiviteiten!

Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds mochten wij met onze vrijwilligers de zomermaanden van 2021 binnen Ananz Wonen Welzijn Zorg en Zorg & Wonen Glorieux diverse bewoners verwennen met een leuk culinair en actief programma tijdens 3 x 6 bijeenkomsten! Dit deden we samen met Lisette Bossert van www.bossertkookwerken.nl en Chantal van der Nat van www.klessebasjes.nl.

Het idee is dat eten het instrument kan zijn voor meer geluksmomenten voor bewoners, mits ze mogen helpen als ze willen bij de voorbereiding, waarna we gezamenlijk smulden van het zelfgemaakte lekkers. Dit is ook de reden dat Lisette met wie dat wil alles aan tafel doet; van wassen, snijden, koken tot bakken. Het was een eye-opener om te zien wat dat zelf doen kan doen! Zingeving geeft mensen echt weer eigenwaarde. De mooie verhalen kwamen los en men genoot om samen aan een lange tafel te zitten. Echt samen. Onze vrijwilligers assisteerden en de boekjes van Klessebasjes dienden als mooie gespreksopening tijdens de bijeenkomsten en in de periodes daartussen.

Verbinding

Wat ons als initiatiefnemers bindt? De liefdevolle zorg voor onze moeders en onze passie voor mooie momenten voor mensen met dementie. #omdaternogzoveelwelkan #dementie

 

deel dit