Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kleine handappels
- 2 el rozijnen / krenten
- 2 snufjes kaneel
- 2 beetjes rasp van een citroen
- 250 ml volle melk
- 25 gram griesmeel
- 20 gram suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor
- Plaats de appeltjes in twee 1-persoons-ovenschaaltjes of in een grotere schaal voor twee personen.
- Vul de appels met de boter, rozijnen, kaneel en citroenrasp.
- Zet de schaal met appels in de oven en bak ze in ongeveer 30 minuten bijna gaar.
- Maak in tussentijd de griesmeelpap: breng de melk aan de kook en voeg al roerend de griesmeel en suiker toe, roer goed door en laat de griesmeel in 3 minuten op zacht vuur gaar koken.
- Schep de griesmeelpap over de appeltjes en zet ze nog 10 minuten in de oven tot ze heerlijk ruiken en lichtbruin kleuren.
- Eet smakelijk en pas op want de appels zijn gloeiend heet!
Download hier het Momentum recept – Appeltjes uit de oven als pdf!
Video
Bekijk de inspiratievideo waarin je stap voor stap ziet hoe je de appeltjes uit de oven maakt (op de website van Bossert Kookwerken).