# Recept

Appeltjes uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kleine handappels
  • 2 el rozijnen / krenten
  • 2 snufjes kaneel
  • 2 beetjes rasp van een citroen
  • 250 ml volle melk
  • 25 gram griesmeel
  • 20 gram suiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor
  3. Plaats de appeltjes in twee 1-persoons-ovenschaaltjes of in een grotere schaal voor twee personen.
  4. Vul de appels met de boter, rozijnen, kaneel en citroenrasp.
  5. Zet de schaal met appels in de oven en bak ze in ongeveer 30 minuten bijna gaar.
  6. Maak in tussentijd de griesmeelpap: breng de melk aan de kook en voeg al roerend de griesmeel en suiker toe, roer goed door en laat de griesmeel in 3 minuten op zacht vuur gaar koken.
  7. Schep de griesmeelpap over de appeltjes en zet ze nog 10 minuten in de oven tot ze heerlijk ruiken en lichtbruin kleuren.
  8. Eet smakelijk en pas op want de appels zijn gloeiend heet!

Download hier het Momentum recept – Appeltjes uit de oven als pdf!

Video

Bekijk de inspiratievideo waarin je stap voor stap ziet hoe je de appeltjes uit de oven maakt (op de website van Bossert Kookwerken).

 

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Ingrediënten voor 2 personen 250 gram goudrenetten 250 gram jonagolds of een ander ...

Begin met de tomatenjam, omdat de jam moet afkoelen heeft hij wat meer ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid