UITGESTELD IVM CORONA

Hulp bij verliesverwerking door Papillon

Geldrop

23 maart 2020

Voor wie

Alle geïnteresseerde vrijwilligers

Wanneer

23 maart 2020

Aanvang 19:30
Einde 21:00

Waar

Ananz locatie Berkenheuvel Vergaderzaal gebouw Heuvel
Grote Bos
Geldrop

Kosten

€ Geen kosten

Het programma

Als je iemand verliest…

Helaas nemen we binnen Het Momentum ook geregeld afscheid van een van de bewoners, die gebruikmaken van ons vrijwilligerscollectief. De band tussen onze vrijwilliger en bewoner is vaak hecht geworden, beiden beleven er plezier aan. Ook voor onze vrijwilliger valt er daarom vaak een gat, als de bewoner komt te overlijden. Het is uiteraard belangrijk dat de contactpersoon binnen het verpleeghuis dan ook onze vrijwilliger op de hoogte stelt. Binnen diverse verpleeghuizen zijn er een paar keer per jaar bijeenkomsten voor nabestaanden om de overleden dierbaren te herdenken. Onze vrijwilligers zijn daarbij ook van harte welkom.

Papillon Verliesverwerking

Met de belangeloze inzet van Dinie Warnders van Papillon Verliesverwerking willen wij als stichting ook iets betekenen voor onze vrijwilligers. Tijdens een bijeenkomst bespreken we je verlies, onder de deskundige leiding van Dinie. We halen herinneringen op en luisteren naar je ervaringen. Op deze manier willen we je helpen dit contact op een mooie manier af te sluiten.

Loslaten

Dinie is al vrijwilliger binnen Ananz bij het hospice. Daarnaast helpt ze mensen verder binnen haar Papillon Verliesverwerking. “Als je een verlies meemaakt, ben je vaak omgeven door lieve mensen die je willen helpen. Maar na een tijdje gaan zij ook weer hun eigen weg en sta je er vaak alleen voor. Dan is het fijn als er iemand voor je is, die naar je luistert en die meekijkt hoe je verder kunt gaan.” Dinie weet zelf maar al te goed hoe verlies voelt. Zij heeft destijds na het overlijden van haar echtgenoot echt de juiste aandacht gemist van een aantal mensen om haar heen, de goede uitgezonderd. “Ik heb de oplossing ook niet maar ik ga samen met iemand op weg, waardoor die persoon vaak gaandeweg zelf ontdekt wat de beste weg is om verder te gaan. Helaas is het in onze cultuur niet vanzelfsprekend om de tijd te nemen om dingen los te laten, maar daar is juist wel veel behoefte aan. En dat doe ik graag, ook samen met de vrijwilligers van Het Momentum!”

Aanmelden

Wij zijn dankbaar dat Dinie zich ook voor onze stichting wil inzetten en kijken uit naar de eerste bijeenkomst op maandagavond 23 maart vanaf 19.30 uur in Vergaderzaal Heuvel Ananz locatie Berkenheuvel. Onze vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden op info@hetmomentum.nl.

 

 

 

Dinie Warnders

www.papillon-verliesverwerking-geldrop.nl

 

 

 

 

 

 

 

Ja, ik wil er bij zijn!

Vul onderstaand formulier in en je aanmelding voor de UITGESTELD IVM CORONA in Geldrop is geregeld. Je ontvangt via email nog een bevestiging. Leuk dat je erbij bent!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

deel dit