# Recept

Samen koken, samen eten: heerlijke saucijzenbroodjes!

Ingrediënten

  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 300 gram hoh gehakt
  • 2 eieren
  • 2 handjes paneermeel
  • peper en zout
  • maanzaad en/of sesam

Smaakmakers

  • 1 tl vers geraspte nootmuskaat
  • 1 tl sambal
  • Je kunt ook kiezen voor andere smaakmakers zoals: mosterd, tijm, ketchup, sojasaus, paprikapoeder, tomatenpuree, etc.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
  3. Verwijder het plastic velletje van de plakjes bladerdeeg en spreid ze uit over het bakpapier om te ontdooien.
  4. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, peper en zout en de smaakmakers die je lekker vindt.
  5. Kneed het goed door tot een stevig mengsel.
  6. Vorm van het vlees 10 stevige worstjes en leg deze in het midden van het plakje bladerdeeg.
  7. Vouw het bladerdeeg dubbel
  8. Druk met een vork de lange kant van het deeg goed op elkaar, laat de twee korte kanten van het bladerdeeg-broodje open, daar kan het vocht uit het gehakt uit ontsnappen.
  9. Wil je saucijzenhapjes ipv -broodjes maken snij de broodjes dan voor het bakken in drie of vieren.
  10. Splits het tweede ei en klop het eigeel los (het wit gebruiken we niet).
  11. Kwast de broodjes in met eigeel en besprenkel ze naar wens met maanzaad- en/of sesamzaad.
  12. Bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten gaar en goudbruin

Download hier Momentum recept Lisette Bossert van saucijzenbroodjes

 

 

 

DEEL DIT VERHAAL
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Lees meer

Ingrediënten voor 10 taartjes: Deeg: 65 gram lichte basterdsuiker 115 gram roomboter 150 ...

Begin met de tomatenjam, omdat de jam moet afkoelen heeft hij wat meer ...

Blijf ons volgen!

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Hoofdmenu

Contact

Bel zelf

Bestuurslid Het Momentum Sylvia Eickholt

Akert 64 – 5664 RJ Geldrop

Word gebeld omdat ...

Volg ons

Schrijf je in en ontvang onze mooie verhalen, nieuws en activiteiten automatisch per e-mail.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Privacybeleid